Perinnerakentaminen - hirsirakennuksen saneeraus

Perinnerakentamista vankalla ammattitaidolla

Keski-Suomen Vahinkopalvelut toteuttaa myös erityistä ammattitaitoa vaativia saneeraus- ja korjausrakentamisprojekteja perinnerakentamisen menetelmin. Saneerauksen tarve voi johtua joko äkillisestä vahingosta tai esimerkiksi alimpien hirsien kostumisesta, rakennuksen painumisesta tai muusta ajan saatossa tapahtuneesta asiasta. 

Esimerkkejä projekteistamme

1880-luvun hirsirakennuksen vahinkosaneeraus perinteisin menetelmin

Vahinkosaneerauksen syynä oli rakennuksen yläkerrassa tapahtunut sähkövika, joka aiheutti rakennuksen rakenteita vahingoittavan tulipalon. Tulipalon sammutuksesta aiheutui myös vesivahinkoja talon rakenteisiin.

Vanhojen hirsirakennusten saneerauksissa pyritään yleensä hyödyntämään ehjänä säilyneitä materiaaleja. Tässä kyseisessä kohteessa koko lattia purettiin ja uusi lattia toteutettiin hyödyntämällä uutta sekä vanhaa materiaalia. Lattialankut kiinnitettiin puutappiliitoksin alkuperäistä rakennustapaa noudattaen. Massiivipuiset väliovet irrotettiin ja toimitettiin puusepälle saneerattavaksi alkuperäisen ilmeen ja rakenteen mukaisiksi. Ovien vahingoittuneet osiot poistettiin sekä korvattiin uusilla materiaaleilla vanhat ehjänä säilyneet osiot säilyttäen. 
Kohteen vahinkosaneerauksessa käytetyt uudet hirret työstettiin kenttäsahalla kanttaamalla ja ajamalla kyljet muotoonsa. Hirsien pinta viimeisteltiin käsityönä kirveellä. Tällä menetelmällä aikaansaatiin vanhoja hirsiä muistuttava pinta, joka sulautuu yhteen vanhan rakenteen kanssa.
Alkuperäinen seinäpinta
Uusittu seinäpinta on sävytetty mahdollisimman lähelle alkuperäistä sävyä
Kohteen vaurioituneet kattoparrut uusittiin perinnerakentamisen menetelmin. Puutapeilla toteutetut lovetut hirsiliitokset noudattavat rakennuksen alkuperäistä perinteistä rakennustapaa.  

Hirsirakennuksen lahovaurioiden korjaus

Toteutimme vanhaan hirsirakennukseen lahovaurioiden korjauksen. Samassa yhteydessä rakennuksen vanha kuisti liitettiin osaksi sisätilaa. Uusien hirsien pinta piilutettiin ja nurkkaliitokset tehtiin käsityönä, perinteisin menetelmin.

Maksa remonttisi joustavasti osissa!

Kauttamme saat rahoituksen 2 500–50 000 € summalle ja jopa 6 vuoden maksuajalle.
• Edullinen korko OP-prime + 6,95%*.
• Laskutuspalkkio 7 €/kk.
• Kuukausi korotonta ja kulutonta maksuaikaa.
• Voit maksaa koko luoton kerralla pois ilman lisäkuluja.
• Rahoituksen korot verovähennyskelpoisia asuntolainan tapaan, kun rahoitetaan oman vakituisen asunnon perusparannusta.
*Rahoitus on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 10 000 euron luotolle on 8,74 %, kun luoton korko on OP-prime + 6,95%, (7,20 % 08/20), laskutuspalkkio 7 €/kk. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 12 945,62 €. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kokonaan, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 170 € minimilyhennyksin (1,7 % luoton määrästä) kuukauden välein, jolloin luottoaika on 77 kk. Luoton myöntää OP Yrityspankki Oyj, Gebhardinaukio 1, 00510 Helsinki.

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous!

    Valitse yhteydenottosi aihe

    Voit liittää erillisen liitetiedoston


    Nettisivut yritykselle: TEKO